Catering w miejscu pracy – wspieraj regularne odżywianie swoich pracowników

lis 9, 2020 | Bez kategorii

Obiady na odchudzanie, podjadanie między posiłkami, kalkulator zapotrzebowania kalorycznego, dieta na płaski brzuch… To tylko niektóre z problemów Twoich pracowników, których częstym rozwiązaniem jest samodzielnie wykupowana dieta pudełkowa czy catering dietetyczny. Zdrowe i regularne odżywianie Twojego zespołu stanowi jeden z najczęściej pomijanych przez przedsiębiorców aspektów działania rozwijających się organizacji.

Służbowe obiady na odchudzanie – catering dietetyczny dla pracowników

Zdrowy i dobrze odżywiony pracownik stanie się znacznie efektywniejszym członkiem Twojego zespołu nastawionego na osiąganie sukcesów i zwiększanie przychodów firmy. Chcąc regularnie się odżywiać, spożywając 3 posiłki, a najlepiej 5 posiłków dziennie. Zrzucić wagę mierząc się z nieubłaganym wynikiem kalkulatora zapotrzebowania kalorycznego, kontrolować cukrzycę przez spożywanie produktów z niskim indeksem glikemicznym. Twoi pracownicy muszą poświęcać na przygotowanie posiłków co raz więcej czasu, którego ze względu na pozostałe obowiązki często nie mają. Szczególnie w pracy. Ich jedynym wyjściem staje się skorzystanie z usługi cateringu dietetycznego, który bywa kosztownym rozwiązaniem.

Bez podjadania między posiłkami, zapewnij pracownikom regularne odżywianie

catering, posiłek regeneracyjny grafika Wychodząc na przeciw potrzebom zespołu, pracodawcy co raz częściej oferują benefit w postaci dofinansowania posiłków spożywanych w czasie pracy. Pracownik dalej jednak musi samodzielnie wyszukać lokal, który zrealizuje i dostarczy jego zamówienie, a następnie przedstawić rachunek do rozliczeń. Realizacja tej oferty pracodawcy staje się trudniejsza na halach produkcyjnych, w których przebywający personel musi pozostawić telefon przed wejściem.

By zadbać o zdrowie pracownika działania podjął również ustawodawca. W 1996 roku rozporządzeniem Rady Ministrów nałożył on na przedsiębiorców obowiązek zapewnienia posiłków regeneracyjnych osobom wykonującym obowiązki w warunkach szczególnie uciążliwych.
Okres zimowy obowiązywania tego nakazu potrwa do 31 marca. Jako podlegające mu prace rozumiemy przede wszystkim te, związane z wysiłkiem fizycznym na otwartej przestrzeni. Powodujące wydatek energetyczny przekraczający 1500 kcal u mężczyzn i 1000 kcal u kobiet. Pracodawca zobowiązany jest wydać swoim pracownikom posiłek podczas przerw w czasie pracy (np. zapewniając katering) lub możliwość samodzielnego przygotowania go w punktach gastronomicznych.

Zamiast diety pudełkowej wybierz posiłki z e-Lunch

Korzystając z wieloletniego doświadczenia zdobytego wśród restauratorów, jak i firm za pomocą platformy e-Lunch.pl oferujemy wsparcie w odżywianiu Twoich pracowników. Jak działamy? Z naszą pomocą zapewnisz swojemu zespołowi dostęp do ciepłych posiłków w miejscu pracy przez aplikację mobilną lub stronę WWW oraz umieścisz w hali produkcyjnej kiosk z panelem dotykowym. Pozwoli on na złożenie zamówienia z pobliskich lokali gastronomicznych na posiłek oczekujący podczas przerwy. Podczas gdy kosztowną dietę pudełkową pracownik zmuszony jest codziennie nosić ze sobą do pracy i odpowiednio przechowywać. Sprawdź naszą ofertę dla firm, wypełnij formularz kontaktowy i przetestuj naszą aplikację za darmo.

Kontakt